Kategóriák
Egyéb kategória

Végrendelet kezdetnek – Útjára indult a teológiai könyvestek sorozata

Szeptemberben teológiai könyvestek elnevezéssel új sorozat indult útjára a Luther Kiadó és az Evangélikus Hittudományi Egyetem közös szervezésében. A vírusjárvány miatt egyelőre csak az online térben megtekinthető kerekasztal-beszélgetések témájául egy-egy, a Luther Kiadó által korábban megjelentetett könyv szolgál.
A nyitóalkalmon a Luther Márton végrendelete című, 2017-ben második, bővített kiadásban napvilágot látott kötet került terítékre dr. Csepregi Zoltán egyháztörténész, az Evangélikus Hittudományi Egyetem rektora, egyben a kiadvány lektora és Czenthe Miklós, az Evangélikus Országos Levéltár vezetője segítségével. A beszélgetést Boda Zsuzsa, a Luther Kiadó szerkesztő-munkatársa moderálta.
Mint ismeretes, a reformátor 1452-ben saját kezűleg írt végrendeletét – amelyben rendhagyó módon vagyonát feleségére hagyta – egyházunk levéltárában őrzik. A kerekasztal-beszélgetésben szó esett többek között Luther családjáról, a végrendelet szabálytalanságairól, illetve az okirat sokszor kalandokban bővelkedő későbbi sorsáról is.
A kötet magyar, német és angol nyelvű változata pedig megvásárolható a Luther Kiadó könyvesboltjában (Budapest VIII. ker., Üllői út 24.,), illetve megrendelhető a kiadó webáruházában (Bolt.lutherkiado.hu).
Videó: Győri András Timótheus